Boekhouden in Mifas

21-05-2021

Tot nu toe hebben wij in onze nieuwsberichten weinig geschreven over de boekhoudingen. Het lijkt ons goed om hierover ook eens een blik achter de schermen te geven. Met plezier maken we bij ons al jaren gebruik van het boekhoudprogramma Mifas van Agrovision. In de afgelopen tijd heeft Agrovision hard gewerkt om het programma beschikbaar te maken in een online omgeving. Dat heeft zijn effecten voor zowel de ondernemers als ons als administratieve dienstverlener.

Samenwerken

Een deel van de landbouwers verwerkt hun boekhouding al diverse jaren in een boekhoudprogramma op hun eigen computer. Wij sluiten daar vervolgens op aan door bijvoorbeeld het jaarwerk in de boekhouding toe te voegen. De uitwisseling van de boekhouddata vindt plaats door het versturen van bestanden. Op deze wijze kunnen wij met u samenwerken aan uw boekhouding. Doordat je niet realtime werkt, kan het een nadeel zijn dat bij klanten en ons verschillende versies staan.

Samenwerken aan de boekhouding is nu eenvoudiger geworden doordat nu Mifas Online beschikbaar is. Dat heeft duidelijk zijn voordelen.  Het uitwisselen van boekhouddata behoort tot het verleden. We werken voor de boekhouding met u in dezelfde online omgeving. Facturen en betalingen die u verwerkt in de online boekhouding zijn voor ons direct zichtbaar. En dat geldt andersom ook; boekingen die wij invoeren in de online boekhouding kunt u direct zien.

Onze boekhoudprogramma’s

In tegenstelling tot veel andere kantoren hebben wij in de afgelopen jaren de boekhouddata van de meeste klanten  verwerkt in Mifas. Niet alleen voor klanten die zelf Mifas hebben, maar ook voor onze klanten, waarvoor wij de mutaties in het boekhoudprogramma invoeren. Wij hebben destijds bewust voor deze gekozen als ons belangrijkste boekhoudprogramma. Mifas is van oorsprong gebouwd voor boekhoudingen in de agrarische sector. Specifieke agrarische zaken vind je terug in het programma. In vergelijking tot andere boekhoudprogramma’s is het bovendien relatief eenvoudig in gebruik. Niet alleen u, ook wij ervaren dat.

Natuurlijk loopt bij ons Mifas niet altijd van een leien dakje. Ook wij ervaren in het programma weleens problemen. Maar wanneer we dit vergelijken met andere software dan zit Mifas wat ons betreft ruimschoots aan de goede kant van de streep. Agrovision beschikt over een goede supportafdeling  die eindgebruikers en accountants goed ondersteunt.

In een volgend nieuwsbericht gaan we nader in op de factuurverwerking in een online omgeving.