Coaching

6-01-2023

Herken je dingen uit de afbeelding in jezelf?

Herken je dingen uit de afbeelding in jezelf? Dan kan het maar zo eens zijn dat je op de grens, of zelfs eroverheen zit. Het lukt niet meer. En wat doe je dan? Hulp vragen, of domweg doorgaan… En misschien zelfs een schepje erboven op, want als je hard genoeg werkt lossen de problemen vanzelf op. Toch?

Tsjah, niemand zit te wachten op een coach. En toch zou je je beste vrienden en de mensen die je lief hebt een coach gunnen. Wie zijn dit eigenlijk? Hoor jij zelf ook bij de mensen die je lief hebt? Ieder mens heeft in zijn leven wel eens zaken die niet lekker lopen. Bijvoorbeeld, waarom lukt het niet om relaties goed te houden? Waarom zit ik niet lekker in m’n werk? Vind ik dat wat ik doe nog wel zo leuk? Of, ja we deden het altijd wel zo, maar het staat me steeds meer tegen. Maar ook, waarom maak ik als (agrarisch) ondernemer de keuzes die ik maak?

De allermooiste bloemen, groeien vlak langs het ravijn. En om die te kunnen plukken moet je durven bang te zijn- Veldhuis en Kemper in Ravijn

Betere ondernemer

Wij bij Engberts Adviseurs denken dat je per definitie een betere ondernemer wordt als je jezelf begrijpt. Als je snapt waar bepaalde reacties vandaan komen, en weet waarom je bepaalde keuzes maakt. Pas dan kun je bewust reageren en bewuste keuzes maken. En ja, soms is dat verschrikkelijk moeilijk. Je gaat in tegen datgene wat je misschien al generaties lang deed. Zoals we in het stukje over het ravijn beschrijven. Als je het aandurft om bang te zijn, of door de moeilijkheid te gaan dan veranderd er pas echt iets.

Veel mensen schakelen pas een coach in als de bodem van de put bereikt is. En als ze dan bij een coach komen willen ze weer de oude worden. Wij hebben nieuws, bij een coach wordt je de oude niet meer. Bij een coach ga je opzoek naar de verbeterde versie van jezelf. Gun jezelf meer.

Ervaringen

Hij kwam binnen met het gevoel dat hij de drive miste. Gaan voor een 6je was goed genoeg. Terwijl vroeger, vroeger was een 8 niet goed genoeg. Wat was er toch gebeurd? Waar ging het mis? Tijdens de zoektocht die volgde bleek dat hij onderdanig was geworden aan z’n eigen bedrijf. Hij voelde zich geen eigenaar meer. Toen dit gevoel terugkwam, kwam de drive ook weer terug en ook de zin om ervoor te gaan. Hij werd weer trots op zichzelf, en daardoor op z’n eigen onderneming. 

Nieuw

Coachende gesprekken kwamen binnen Engberts Adviseurs regelmatig voor, maar een coach in dienst hebben en dus zelf coachtrajecten kunnen verzorgen is wel nieuw binnen Engberts. Heb jij nou behoefte om eens te sparren over je eigen situatie en te verkennen of een traject iets voor je is. Je bent van harte welkom.