Subsidie energiebesparende maatregelen

15-03-2019

De provincie Overijssel heeft al een aantal jaren een subsidieregeling voor energiebesparende maatregelen bij bedrijven. Deze subsidie kan oplopen tot een bedrag van 2.900 euro bij een investering van 10.000 euro. Deze regeling loopt ook in 2019. Nieuw dit jaar is dat aanvragers uit het verleden ook weer mee kunnen doen.

De regeling

Bedrijven kunnen aan de hand van een uitgevoerde energiescan investeren in energiebesparende maatregelen. Als u voor 10.000 euro investeert ontvangt u 25% aan subsidie. Afhankelijk van de jaarlijkse energiekosten is er ook een subsidie van 200 of 400 euro voor het uitvoeren van de energiescan zelf.

Type investering

Investeringen die we vaak zien in combinatie met deze subsidie zijn: aanbrengen van isolatie, aanschaf van een toerengeregelde vacuĆ¼mpomp, warmteterugwinning, voorkoeling en ledverlichting. Naast de subsidie hebt u aan de hand van de energiescan ook meer inzicht in uw energieverbruik, uw energieopbouw en de besparingsmogelijkheden.

Nieuw in 2019

Eerder mocht er per adres slechts eenmaal gebruik worden gemaakt van deze regeling. Nu is het mogelijk om voor hetzelfde adres nogmaals aan te vragen indien de aanvrager in de afgelopen twee jaar en het lopende boekjaar niet eerder gebruik heeft gemaakt van deze regeling.