Uitgelicht: vacuümpomp en subsidie

18-05-2021

We komen bij relaties regelmatig de vervanging van vacuümpompen voor melkinstallaties tegen. Dat kan zijn bij een nieuwe melkinstallatie, maar ook vervanging van de oude vacuümpomp. In verscheidene gevallen komt er dan een toerengeregelde vacuümpomp.

Stapeling subsidies

Op dit moment zijn er een aantal stimuleringsregelingen die de aanschaf of vervanging van een toerengeregelde vacuümpomp interessant maken. Op deze pompen is de EIA (Energie investeringsaftrek) van 45%  van toepassing. Daarnaast kan binnen de provincie Overijssel 25% subsidie verkregen worden op deze pompen.  Verder kan gebruik gemaakt worden van de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek van 28%. Bovendien kunnen deze vacuümpompen meegenomen worden in de laag rentende Energielening Overijssel. Het geheel van deze subsidies zorgt er voor dat er een interessant verschil zit tussen de bruto aanschafprijs en de nettokosten.

Melkrobot

We attenderen erop dat gewoonlijk ook bij melkrobots de toerengeregelde vacuümpomp aan de orde is. Maak gebruik van deze subsidiemogelijkheden bij aanschaf van een melkrobot.